Taliviljakasvatajad saavad abi erakorralise toetusega

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastal oli sügis teist aastat järjest vihmane.
2017. aastal oli sügis teist aastat järjest vihmane. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läinud aasta saagikoristusperioodi erakorraliste ilmastikuolude tõttu pöördusid Balti riigid ja Soome eelmise aasta sügisel Euroopa Komisjoni poole, kes otsustas detsembris anda neljale riigile erakorraliseks taliviljakahjude hüvitamiseks 15 miljonit eurot. Maaeluministeerium saatis kooskõlastamisele ministri määruse eelnõu, millega kehtestatakse erakorralise toetuse maksmise riiklik kord.

«2017. aastal oli sügis teist aastat järjest vihmane. Seetõttu makstakse erakorralist toetust talivilja kasvatajatele, kes ei saanud augustist oktoobrini talivilja külvata või kelle külvid hävinesid liigsete sademete tõttu,» sõnas maaeluminister Tarmo Tamm.

Toetust võib küsida taliviljakasvataja, kes taotles 2017. aastal ühtset pindalatoetust, märkides taotlusele kasvatatavaks põllumajanduskultuuriks talivilja, ning kelle taotlus rahuldati. Toetatavad kultuurid on talinisu, talirukis, talioder, talitritikale, taliraps ja talirüps. Maksimaalne pind, mille kohta toetust makstakse, on 2017. aasta ühtse pindalatoetuse taotlusel märgitud talivilja pind.

Eestis on toetuseks ette nähtud 1,34 miljonit eurot, mis makstakse välja hiljemalt selle aasta 30. septembriks. Toetuse taotlusi saab esitada põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti e-teenuste keskkonnas 2.–21. maini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles