Tulevase pangahoone krundil langes kõigepealt puu (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu 7d kinnistul langetati eile tõstuki abiga vahtrapuu, mis jäänuks büroohoone ehitusele ette.
Tartu 7d kinnistul langetati eile tõstuki abiga vahtrapuu, mis jäänuks büroohoone ehitusele ette. Foto: Karl-Eduard Salumäe

Tühjal maatükil Viljandis Tartu tänaval linna ainsa kasiino kõrval võeti eile maha vahtrapuu, et sinna saaks kerkida moodne büroohoone, kuhu kolib SEB panga kontor.

Raieloa andis linnavalitsus arendajale veebruari viimasel päeval. Selles märgitakse, et puu on linnahaljastuse mõttes väheväärtuslik ja jääb ehitustöödele ette.

Piirdeaiad ümber saanud Tartu tänav 7d krundile rajatava kolmekorruselise hoone eskiis ilmus Sakalas 2. veebruaril, mõni päev enne seda, kui Viljandi linnavalitsus ettevõtmisele ehitusloa andis. Linna peaarhitekt Olav Remmelkoor ütles toona, et plaanitav maja on kõigiti tänapäevane, ei ürita kopeerida olnud aega ja arhitektuuri ning sobib ümbritsevasse keskkonda nii välimuse kui mahu poolest. Suhteliselt väiksele maa-alale ehitatav hoone on kompaktne – kolme korruse peale on sel suletud netopinda vaid 433 ruutmeetrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles