Pinska küla tulekahju sai tõenäoliselt alguse elektriseadme rikkest

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju. Pilt on illustratiivne.
Tulekahju. Pilt on illustratiivne. Foto: Kenno Soo

​Laupäeva viimasel tunnil Pinska külas Maiste talus puhkenud tulekahjus hävis täielikult puidutöökojana kasutatud hoone, kus rohkem kui 30 aastat oli igapäevast leiba teeninud tisler Rein Topnik. Päästeameti hinnangul sai tulekahju tõenäoliselt alguse elektriseadme rikkest.

Puidutöökojas üle kolmekümne aasta tegutsenud Topnik ütles päev pärast õnnetust, et töökoja põleng ei tundu talle seniajani reaalne. «Väidan tõesõna ihus ja karvas, et see ei ole reaalne. Võis elektrist minna. See on mingi anomaalia. Siis pidi mingi lühis olema,» kõneles Topnik nõutult. Tema teada polnud kaks päeva hoones keegi kütnud ega tööd teinud.

Töökoda polnud Topniku märkimist mööda kindlustatud. Seal oli palju kuiva materjali, muu hulgas saja ruutmeetri jagu viieteistkümne sentimeetri laiusi tammest põrandalaudu, mille ta endale oli ostnud. Tuleroaks läksid ka mõnele kauplusele tehtud puuviljaalused ja täistammepuidust uksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles