Politsei soovitab rehvivahetusega oodata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei soovitab rehvivahetusega veel oodata.
Politsei soovitab rehvivahetusega veel oodata. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi märtsist on lubatud kasutada suverehve, ei soovita politsei neid enne pidevate plusskraadide saabumist veel alla panna, sest talverehv aitab praegustes oludes jäite ja ootamatute sadudega paremini teel püsida.

«Pidevate plusskraadide ja suverehvidele sobivate ilmaolude kohalejõudmiseni läheb aega,» ütles esmaspäeval Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe uudisteagentruurile BNS. «Öösiti on temperatuur endiselt miinuspoolel ning rehvivahetusega tuleb kindlasti oodata. Talverehv aitab tänastes oludes jäite ja ootamatute sadudega paremini toime tulla,» lisas ta.

Politseiametnik rõhutas, et Eesti ilm on ettearvamatu ning suverehvide allapanekule võib mõelda alles siis, kui valitsevad ainult plusskraadid.

Enne vahetust tuleb üle vaadata suverehvide mustrisügavus. «Kui kevadel on suverehvi mustrisügavus vaid 1,6 millimeetrit, tuleks osta uued rehvid, sest vanad ei pea tervet hooaega vastu,» ütles ta.

Naastrehvidega võib sõita aprilli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles