Prokurör küsis mõrvasüüdistuse saanud noorele mehele eluaegset vangistust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvas kahtlustatav Tairo Poopuu toodi märtsi algul esimeseks kohtuistungiks Viljandi kohtumajja.
Mõrvas kahtlustatav Tairo Poopuu toodi märtsi algul esimeseks kohtuistungiks Viljandi kohtumajja. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval oli Viljandis kohtuvaidlus Tairo Poopuu kriminaalasjas 17-aastase neiu mõrva süüdistuses. Prokurör nõudis mehele eluaegset vangistust, kaitsja taotles süüdimõistmist surma põhjustamises ettevaatamatusest, mis lubaks kohtul määrata maksimaalselt kolme aasta pikkuse vangistuse.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Marja-Liina Talimaa leidis, et tõendite järgi pani Poopuu süüdistuses kirjeldatud kuriteo toime tahtlikult ja tema süü on suur. Prokurör palus kohtul mõista süüdistatavale eluaegne vangistus.

Kaitsja vandeadvokaat Sirje Must leidis, et seksuaalvahekorra toimumine vägivalla abil ei ole tõendatud, ja taotles kohtult Poopuu õigeksmõistmist talle esitatud vägistamissüüdistuses. Et vägistamist kaitsja hinnangul ei olnud, ei nõustunud ta ka sellega, et Poopuu pani tapmise toime vägistamise hõlbustamiseks ja selle varjamiseks ehk mõrva. Kaitsja palus oma kaitsealuse süüdi tunnistada surma põhjustamises ettevaatamatusest ning juhul kui kohus sellega ei nõustu, siis tapmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles