Algas ettepanekute esitamine riigi kultuuristipendiumide määramiseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar.
Kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kultuuriministeerium ootab tänasest ettepanekuid riigi kultuuristipendiumide määramiseks. Stipendiumiga toetatakse peamiselt õpinguid välisriigis ning võimaluse korral olulisi kultuuriprojekte ja loomingulisi tellimusi.

Aastas saab välja anda kuni 20 stipendiumit ning ühe stipendiumi suurus on 2300 eurot.

Nagu viimastel aastatel on ka tänavune eelistus stipendiumide määramisel terve õppeaasta kestva magistri- või doktoritaseme õppe toetamine välismaa kõrgkoolis või teadusasutuses. Stipendiumi võib saada nii füüsiline kui ka juriidiline isik või asutus. Ettepanekuid võivad esitada loomeliidud, omavalitsused ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud kultuuri- või haridusalane tegevus. Füüsilised isikud iseennast stipendiumi määramiseks esitada ei saa.

Ettepaneku kultuuristipendiumide määramiseks teeb kultuuristipendiumide komisjon ning käskkirja stipendiumide määramiseks allkirjastab kultuuriminister Indrek Saar.

Ettepanekud tuleb saata taotlusvormil, mis asub siin. Avaldused peavad olema laekunud 23. aprilliks digitaalselt allkirjastatuna aadressil min@kul.ee või kultuuriministeeriumi postiaadressil Suur-Karja tänav 23, 15076 Tallinn.

Lähemalt saab kultuuristipendiumide kohta lugeda kultuuriministeeriumi kodulehel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles