Keskkonnaamet kutsub õpilasi veeviktoriinile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvepeegeldus Lõpe lahel Läänemaal.
Järvepeegeldus Lõpe lahel Läänemaal. Foto: Katrin Kaare

Keskkonnaamet kutsub kõiki viiendaja ja kuuenda klassi õpilasi osalema veeteemalisel veebiviktoriinil, mille küsimustele saab vastata 23. märtsini keskkonnaameti kodulehel.

22. märtsil tähistatakse ÜRO eestvedamisel juba 25. korda rahvusvahelist veepäeva, et pöörata tähelepanu veemuredele kogu maailmas. Sel aastal tuuakse esile veemajanduse probleemide looduspõhised lahendused.

Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Mari Kala sõnul tuletatakse veepäevale pühendatud viktoriiniga taas meelde, et vesi on üks tähtsamaid loodusvarasid ning ilma veeta ei saaks olla ka elu. Eestis on küll piisavalt puhast magevett, aga peame mõtlema, kuidas hoida ja parandada meie veekogude seisundit ning kasutada looduspõhiseid lahendusi veemajanduse küsimustele ka linnades.

Viktoriini küsimused on koostatud keskkonnaameti 2014. aastal väljaantud veeteemalise õpimapi põhjal ja tulenevad erinevatest vee valdkondadest: põhja- ja pinnavesi, vesi kui elukeskkond, vee kasutamine, veekaitse korraldus, vee reostumine ning selle puhastamine.

Õpimapi autorid on Urmas Tartes ja Arne Ader. Viktoriini küsimused ja vastused suunavad õpilasi toimima keskkonnateadliku veetarbijana ning paremini aru saama seostest inimtegevuse ja veekogude reostumise vahel. Veeteemalise õpimapiga saab tutvuda keskkonnaameti kodulehel.

«Soovitame viktoriiniks valmistujatel tutvuda meie õpimapi materjalidega ning seal juures avaldatud interaktiivse kaardiga, kust leiab infot Eesti vesikondade, jõgede, järvede, nitraaditundliku ja üleujutusohuga alade ning ka reoveepuhastusjaamade kohta,» lausus Mari Kala.

Kõigi viktoriinis osalejate vahel loositakse välja 40 veekindlat mobiilikotti. Lisainfo viktoriini osalemistingimuste ja tulemuste kohta leiab keskkonnaameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles