Noored tegid Pilistverre korraliku jalgpalliväljaku

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalal tassisid küla spordihuvilised vastloodud jalgpallivärava üheskoos sellele mõeldud paika.
Läinud nädalal tassisid küla spordihuvilised vastloodud jalgpallivärava üheskoos sellele mõeldud paika. Foto: Ester Pedosk

Terve eelmise nädala mässasid Pilistvere poisid hiliste õhtutundideni, et saada külla korralik jalgpalliväljak, keevitades ise valmis ka väravad.

Ettevõtmise eestvedaja oli Pilistveres tegutsev mittetulundusühing Hoia Oma Tervist! (H.O.T!).

Et sellest kevadest ühines kohalik jalgpalliklubi rahvaliigaga, oli vaja õigete mõõtmetega korralikult tähistatud väljakut.

H.O.T!-i juhatuse liige Lauri Loigo rääkis, et vanad väravad said nad naabervallast ning tegid need ise nõuetekohaseks. Lõikamist ja keevitamist oli tema jutu järgi palju. «Üks meie küla poiss on keevitamist õppinud, samuti oli abiks varem keevitajana töötanud kohalik mees,» ütles ta.

Mõõtu võtsid Pilistvere ja Paide

Värskelt valminud väljakul võtsid nädalalõpul omavahel mõõtu Pilistvere FC HOT ja Paide jalgpallilabor. «Esialgu me siia sõpruskohtumiseks Brasiilia koondist ei kutsu, aga esimesed külalised Paidest jäid väljakuga väga rahule,» lausus Loigo, kelle sõnutsi on platsi silutud juba varem ning sügisel on kavas seda veel teha.

Rahvaliiga mängud, kus naaberkülade meestega tugevdatud Pilistvere FC HOT osaleb, toimuvad iga kahe nädala tagant. Suvehooajal on plaanis vastloodud staadionil korraldada treeninguid ka piirkonna väikestele poistele.

Külal on oma sporditarvete laenutus

2009. aastal loodud H.O.T! hoiab talviti korras kohalikku liuvälja ja suvel järvistu puhkealal rannaliival asuvat volleplatsi. Talvel korraldas ta koostöös Kõo vallaga Pilistvere järvejääl vastlatralli ja hiljem Jüriöö jooksu ning kevadisel südamenädalal kutsus Kõo lähistele kergliiklusteele rulluiskudega sõitma.

Läinud aasta lõpul sai mittetulundusühing Swedbankilt programmiga «Tähed särama!» 3195 eurot sporditarvete laenutuse loomiseks. Nüüd ongi saadaval 20 paari uiske ja rulluiske, kolm paari kõnnikeppe ja kolm jalgratast, lisaks veel matkatarbeid.

H.O.T!-i liige Carl Heinrich Pruun märkis, et laenutushinda hoitakse madalal ning katta soovitakse vaid sporditarvete hooldamise ja parandamise kulud. «Maanoortele on sporditarvete ostmine tihti liiga kallis lõbu,» põhjendas ta. «Meie juurde on oodatud kõik soovijad. Abi saavad ka firmad, kes sooviksid suvepäevadele sporditarbeid kaasa võtta, ning rattamatkale minejad.»

Mitu aastat Põltsamaal Janek Tombaku rattaklubis tõsiselt treeninud 19-aastane Carl Heinrich Pruun on Pilistvere küla suurim spordilootus. Praegu nii maanteesõitu kui jalgrattakrossi harrastav noormees näeb endal tulevikku siiski pigem siledal maal.

«Krossisõitjad on hullud uljaspead. Igalt poolt kihutavad alla,» naeris ta. «Maanteeratturina on võimalik leiba teenida, aga profiks saamiseks pean veel vähemalt kolm aastat ponnistama. Näiteks Prantsusmaal on see amet väga hinnas. Unistusi on igasuguseid, ka «Tour de France». Sinna pääsemiseks tuleb kõvasti tööd teha, aga olen selleks valmis.»

Carl Heinrich Pruun on ka H.O.T!-i egiidi all tegutseva breigi ja tänavatantsu klubi Complete üks eestvedajaid. Kogenud breikarid juhendavad seal nooremaid ja üheskoos tuntakse moodsast tantsuviisist rõõmu. «Hiljuti oli koolitus, kus juhendajaks oli talendisaates kuulsust kogunud Joel Kotsjuba,» jutustas Pruun. «See koolitus andis palju nii klubi eestvedajatele kui alles klubiga liitunutele.»

H.O.T!
2009. aastal asutatud mittetulundusühing Hoia Oma Tervist! arendab Kõo vallas tervise- ja hobisporti.
• Ühing korraldab spordi- ja terviseüritusi, treeninguid, laagreid ja koolitusi ning rajab ja hoiab korras mänguväljakuid.
• Plaanis on luua tervise- ja ilutuba koos sauna ja jõusaaliga.
• H.O.T! uurib ajalooliste Pilistvere kihelkonna spordiühingute tegevust ning talletab ja eksponeerib seda. Ta soovib taastada kohaliku tuletõrjespordi ühingu maja.
Allikas: Facebook

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles