Andres Viksi tõstis maakonna au pjedestaalile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlane Andres Viksi teenis Eestimaa spordiliidu Jõud tõstmise meistrivõistlustel kaalus alla 94 kg ülekaaluka esikoha.
Viljandlane Andres Viksi teenis Eestimaa spordiliidu Jõud tõstmise meistrivõistlustel kaalus alla 94 kg ülekaaluka esikoha. Foto: Erakogu

​Nädala eest Tartumaal Mellistes Eestimaa spordiliidu Jõud tõstmise meistrivõistlustel ainsana Viljandi maakonna au kaitsmas olnud Andres Viksi saavutas seal päeva parima tulemuse. Maakondlikus konkurentsis jäi ühe mehe esikohapunktidest siiski väheks.

28-aastane Andres Viksi pole Viljandimaa raskejõustiklastele kindlasti tundmatu, küll aga on ta viljandimaalasena uus tegija. Tartumaalt Kõrvekülast pärit spordimees tunnistab, et Viljandisse tõi ta pereelu ning seetõttu ei pea ta paljuks oma uut kodukanti võistlustel vastavasse lahtrisse märkida.

Jõu meistrivõistlustel teenis Viksi meeste võistluskaalus alla 94 kg veenva võidu, saades rebimises kirja 130 ja tõukamises 150 kg. Tema kogusumma 280 kg oli küll võistluspäeva üks kahest suuremast – sama summa sai kirja ka Tartumaa mees Kaido Pantelejev –, ent tulemuse ja kehakaalu koefitsient andis selles osas eelise talle. Saavutatud tulemus lennutas ta otsemaid ka Eesti tõstespordi hooaja edetabeli ladvikusse ehk teisele positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles