Noor, värske ja elurõõmus džäss

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Kadalipp Social Jazz sai alguse tänu juhusele. Pildil Tõnu Tubli, Kirke Karja, Lauri Kadalipp ja Allan Järve.
Lauri Kadalipp Social Jazz sai alguse tänu juhusele. Pildil Tõnu Tubli, Kirke Karja, Lauri Kadalipp ja Allan Järve. Foto: Kaupo Kikas

​Lauri Kadalipp Social Jazzi (LKSJ) debüütplaat «Feels Just Right» on hea vaibiga maitsekas album otsast lõpuni välja. See kannab endas värsket energiat ja toredat eksperimentaalset tonaalsust. Populistliku main­stream-džässi peale pole välja mindud.

Päris nii see just ka ei ole, et igale muusikalist kuulmist ja huvi ilmutavale Viljandi põngerjale surutakse esimese instrumendina pihku torupill. Lauri Kadalipuga siiski just niiviisi läks. Muusika­õpinguid alustas ta torupilliga. Sellelt läks ta aga klarneti kaudu üle saksofonile. Maailmamuusika mõjusid pole ta loomulikult kunagi salanud.

Nende mõjudega on muidugi nii, et igal bändi liikmel on oma stiililine taust ja neid mõjusid ei kuule albumil üks ühele, vaid pigem nootide vahelt, mis on tegelikult üks päris mõnus ja peen käik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles