See pole see Edgar Valter

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Valteri maalisarja «Performance» tööd pärinevad aastatest 1989–1994 ning need sündisid pärast ühe tegevuskunstietenduse nägemist. Näitus on Kondase keskuses vaadata 6. maini.
Edgar Valteri maalisarja «Performance» tööd pärinevad aastatest 1989–1994 ning need sündisid pärast ühe tegevuskunstietenduse nägemist. Näitus on Kondase keskuses vaadata 6. maini. Foto: Marko Saarm

Viljandis Kondase keskuses performance’iga avatud Edgar Valteri maalinäitus kannab samuti pealkirja «Performance».

Tegevuskunsti juurde kuulub spontaanne eneseväljendus ja sageli näib tegevus sedavõrd absurdne, et jääb vaatajale arusaamatuks. Mõtteid tekitab see siiski. Edgar Valteri näituse avaetendusel liikusid ringi sama kummalised tegelased, nagu võis näha seintele paigutatud maalidel.

Näituse kuraator, kunstiteadlane Mari Vallikivi rääkis kõnealuste tööde sünniloost. Nimelt oli kunstnik need maalinud pärast üht 80-ndate lõpus nähtud performance’it. Toona oli säärane tegevuskunst meile veel üsna võõras ning selle omamoodi absurdsus andiski Valterile maalisarjaks ainest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles