Kevad paneb väiksed teed suurtele veokitele lukku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massipiirangut tähistavad keelumärgid on ilmunud juba kümnete väikeste teede äärde.
Massipiirangut tähistavad keelumärgid on ilmunud juba kümnete väikeste teede äärde. Foto: Arvo Meeks

Paljude riigiteede äärde tekkisid sel nädalal liiklusmärgid, mis ei luba seal enam rasketel veokitel sõita. Viljandi vald pole endale kuuluvatel kruusateedel raskeveokite sõitmist keelanud ning lähipäevil seda teha ei kavatse.

«Ma usun, et kümmekond päeva läheb veel, enne kui massipiiranguid kehtestama hakkame,» ütles Viljandi abivallavanem Rein Anton. Praegu on veel teetammid külmunud ning raskeveokid, millest suurema osa moodustavad metsaveoautod, ei saa teedele suurt viga teha.

Ka maanteeamet kehtestab piirangud esialgu nii, et metsaveokitele jääb sõiduvõimalus alles.  «Selleks, et metsaveokid saaksid tööd teha, jätame võimaluse vedada õhtul kella 19-st hommikul kell 9-ni nendel teedel, mille kandevõime seda võimaldab. Võimalus kehtib, kuni püsivad miinuskraadid ja tee on tahenenud,» rääkis maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles