Repliik. Kogu austuse juures: te räägite ajakirjanikuga

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile hommikul helistas Sakala toimetusse mees ja kõneles Viljandi Lossi tänav 25 krundist, millele planeeritakse neljakorruselist hoonet. Nimelt asuvat selle all sõjajärgse Viljandi rajoonikomitee tuumapunker. Samas tähendas too mees, et ma sellest ei kirjutaks. Viljandlastele pole ilmselt uudis, et varjend on ka Ugala all. Kõige võimsam punker olla tema sõnul aga üldse Vabaduse platsil ametite maja all. Ehitanud olla selle sõjaline eriüksus Kesk-Aasiast, et asi oleks «совершенно секретно».

Olgu, ma siis ei kirjuta tollest tuumapunkrist, kuniks see pole arheoloogiliste tööde käigus välja koorunud. Mulle kui ajakirjanikule on arusaadav, kui helistaja soovib jääda anonüümseks – näeb ju isikuandmete kaitse seaduse paragrahvi 11 teine lõige ette, et isikuandmeid võib (avaliku huvi kriteeriumi täitmisega erandiga) töödelda ainult andmesubjekti nõusolekul. 

Teine lugu on see, et jagades infot ajakirjanikuga, tuleks mõista: tolle ülesanne on anda avalikkusele tõest, ausat ja igakülgset teavet ühiskonnas sündiva kohta. Täielikul saladusel pole neljanda võimu kantsi asja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles