Kauplus ostab ohtlikud akulaadijad tagasi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Handymann tegevjuht Harry Tenno palub ohtlikke auto akulaadijaid Rawlink, mitte kasutada ja need kauplusele tagastada.
Handymann tegevjuht Harry Tenno palub ohtlikke auto akulaadijaid Rawlink, mitte kasutada ja need kauplusele tagastada. Foto: Päästeamet

Päästeameti teatel on kaupluseketis Handymann müüdud akulaadija Pärnumaal põhjustas vähemalt kaks põlengut ning toode eemaldatakse müügilt ja kauplusekett ostab kõik kõnealused laadijad tarbijatelt tagasi.

Päästeameti pressiteenistuse teatel juhtus suurem õnnetus 4. märtsil Pärnus, kus põles kahekorruselise elumaja esimene korrus. Majja sisenenud suitsusukeldujad tõid esimeselt korruselt välja kaks kannatanut ja andsid üle kiirabile. Hoone teiselt korruselt oli enne päästjate saabumist iseseisvalt väljunud kaks inimest. Uurimisel selgus, et tulekahju sai alguse auto akulaadijast RAWLINK art. 69081. Teine põleng oli ühe eramaja garaažis, kus oli laadimise ajal ära põlenud aku all olnud tool.

Põlengute järel tellitud ekspertiis tuvastas, et akulaadija tavapärasel kasutamisel võib tekkida suur põlenguoht. Seda sorti akulaadijat müüsid Eestis Handymanni kauplused. Päästeamet ja toote edasimüüja paluvad akulaadijat kindlasti mitte kasutada, kauplusekett ostab kõik ohtlikud laadijad tagasi.

Handymanni tegevjuht Harry Tenno ütles päästeameti pressiteenistuse vahendusel, et edasimüüjana on ettevõte mures kõikide klientide pärast, kes on selle toote ostnud. «Palume, et kliendid ei kasutaks auto akulaadijat Rawlink, art. 69081 ja tagastaksid selle meie kauplustesse. Toote eest tasutud summa hüvitamiseks ostutšekki ei nõuta.»

Päästeameti hinnangul tegutses edasimüüja probleemi ilmnedes kiiresti. Hiinas toodetud akulaadijat RAWLINK art. 69081 on kuue kuu jooksul Eestis müüdud ligi 250 tükki ja toote on tagastanud juba paarsada ostjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles