Priit Toobal hakkab vallas juhtima kultuuritööd (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal
Priit Toobal Foto: Kamilla Selina Lepik

19. märtsist asub Suure-Jaani kultuurimaja direktori ametikohal tööle Priit Toobal. Kultuurimaja direktori ülesandeks on Suure-Jaani ja Sürgavere piirkonna kultuurielu korraldamine, vaba aja veetmise võimaluste loomine ning kultuuripärandi ja kohalike traditsioonide hoidmine.

Üks Suure-Jaani kultuurimaja direktori ülesandeid on ka Suure-Jaani muusikafestivali korraldamine.

Kireva karjääriga Priit Toobal on kultuuritööd koordineerinud varemgi. Tema esimene töökoht oli Suure-Jaani gümnaasiumi huvijuht ning aastatel 2005–2007 oli ta ühinenud Suure-Jaani valla kultuurinõunik.

Aastaid Keskerakonna peasekretärina töötanud ning 2011–2015 riigikogusse kuulunud Toobal lahkus poliitikast ootamatult 2016. aasta mais. Äkilist kannapööret põhjendas ta vajadusega vahelduse, rahulikuma elutempo ja privaatsuse järele.

2015. aasta sügisel oli Priit Toobal jäänud riigikohtus lõplikult süüdi eraviisilisele jälitustegevusele kihutamises ja ametialases võltsimises. Riigikohtu otsuse järgi võltsis Toobal Keskerakonna huvides kokku viis kassa sissetuleku orderit, näitamaks, et teadmata allikast pärinev sularaha, mille Toobal Keskerakonna kassasse maksis, on füüsilistelt isikutelt saadud annetus, mida erakond tohib vastu võtta.

2014. aasta 17. oktoobril oli Harju maakohus mõistnud Priit Toobalile karistuseks üheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Selle on ta praeguseks ära kandnud.

Pärast poliitikast lahkumist on Priit Toobal tegelenud Viljandimaal mitmesuguse ettevõtlusega. Ta on kinnitanud kanda nii ratsakompleksi rajaja, toitlustuse pakkuja kui matusebüroo ja laste jõulumaa pidajana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles