Juhtkiri. Raha korstnasse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Nii mõnestki maani maha põlenud majast on alles jäänud vaid korsten, mis näitaks justkui, et see on hoone tugevaim osa. Tegelikkus on pahatihti vastupidine, vähemalt mis puudutab korstna ülemist otsa. Vihm ja külm väljast ning soe suits seest muudavad kivid ja mördi ajapikku pudedaks ning nii polegi imestada, kui ühel hetkel hooldamata suitsutorust mõni tükk alla tuhiseb. 

Just nii juhtus eile Viljandis Uuel tänaval. Ehkki tellis lõhkus tänaval seisva auto esiklaasi, võib seda pidada õnnelikuks õnnetuseks. Kui kivi tabanuks mõnd inimest pähe, oleks lugu võinud suisa traagiliselt lõppeda. 

Nagu tõdeb mittetulundusühingu Viljandimaa Tuletõrjeühing juhatuse esimees ja korstnapühkija Toomas Henk, on Viljandi korstnad üldiselt halvas seisus. Sellest, kuidas mõni neist kive tänavale poetab, on Sakala kirjutanud ka varem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles