Viirus­haiguste kõrghooaeg kestab (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla
Viljandi haigla Foto: Marko Saarm

Eestis pole gripijuhtumite arv viimastel nädalatel kahanenud, aga terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova rõõmustab selle üle, et haigestumiste arv püsib stabiilsena ega näita suurt tõusu.

Statistika järgi on täiskasvanuid haigestunute seas varasemate aastatega võrreldes rohkem. Gripi­spetsialisti sõnul ei pruugi selle taga olla laste vähene haigestumine. On võimalik, et arstid pööravad täiskasvanutele ja eriti vanematele patsientidele varasemast suuremat tähelepanu, ja see on väga hea.

Viljandimaa on nakatumiste suhtarvult tavapäraselt esirinnas: kui Eestis keskmiselt haigestus läinud nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse 512,4 inimest saja tuhande elaniku kohta, siis meil oli see arv 790,9. Grippi diagnoositi Viljandimaal möödunud nädalal 61 korral. Endiselt on ülekaalus gripiviiruse B-tüvi, mida tuvastati A-tüvest kaks korda rohkem.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles