Viljandi toetab Tartut kultuuripealinnana

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsi alguses käisid tartlased viljandlastele rääkimas, et kultuuripealinna tiitlile võiks kandideerida üheskoos ja Viljandi toetaks Tartut. Pildil paremal Tartu abilinnapea Madis Lepajõe, tema kõrval istub Viljandi meer Madis Timpson.
Märtsi alguses käisid tartlased viljandlastele rääkimas, et kultuuripealinna tiitlile võiks kandideerida üheskoos ja Viljandi toetaks Tartut. Pildil paremal Tartu abilinnapea Madis Lepajõe, tema kõrval istub Viljandi meer Madis Timpson. Foto: Elmo Riig

Viljandi kavatseb lüüa kampa Tartuga, et koos kandideerida Euroopa 2024. aasta kultuuripealinnaks. Üksi üritamisest Viljandi loobus. 

Kui tartlased käisid 1. märtsil Viljandis oma eurokultuurseid mõtteid avamas ja viljandlasi neid toetama kutsumas, jäi Viljandi meer Madis Timpson esiti ettevaatlikuks, öeldes, et otsus tuleks ära teha enne suve. Läks aga kiiremini: Viljandi mõtles oma mõtte valmis juba enne kalendrikevadet.

Sel esmaspäeval otsustas Viljandi linnavalitsus esitada volikogule menetlemiseks otsuse-eelnõu «Tartu linna kandidatuuri Euroopa kultuuripealinna tiitlile 2024 toetamine». Teisisõnu ei kavatse Viljandi üksi kandideerida, vaid tugevdada Tartu tagalat ja üheskoos sõbralikult edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles