Soome liikunud käsipallurite hooaeg on lõpu eel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Varik mängib läinud sügisest Siunto IF vormis.
Ott Varik mängib läinud sügisest Siunto IF vormis. Foto: Erakogu

Sügisel Soome käsipalli meistrisarjas kaasategeva Siunto IF-i meeskonnaga liitunud endised Viljandi HC mängijad Ott Varik ja Sten Maasalu on küll hooaja jooksul oma meeskonna eest kõvasti väravaid visanud, ent sellest hoolimata lõpetab meeskond sarja seitsmenda kohaga. Oma tiitlivõistluste viimase kohtumise peab Siunto liiga punase laterna Turu AIFK-ga.

Nagu Eesti meistrivõistlustel nii on ka Soome sarjas põhiturniiri teisel etapil võistkonnad jagatud kahte tugevusrühma. Siunto jäi alumisse nelikusse ning lootis sealt veerandfinaali jõuda. Läinud nädalal kustusid tema võimalused edasi pääseda lõplikult.

Lisaks Maasalule ja Varikule mängib juba mitmendat hooaega selles meeskonnas ning täidab meeskonna juures teatud määral ka ametniku kohuseid Viljandi spordikooli kasvandik Taavi Tibar. Samuti on Soome meistrisarjas maandunud Põlva Serviti kunagine viskekahur Ardo Puna.

Nõrgemal vaheturniiril alustas nelja eestlast ühendav Siuntio IF nädalat tähtsa 29:24 võiduga Helsingi IFK üle ja meie pallurid olid hoos. Nelja peale viskasid nad 20 väravat: Ardo Puna oli täpne kaheksa, Sten Maasalu seitse, Ott Varik kolm ja Taavi Tibar kaks korda. Laupäeval murenes aga meeskonna lootus play-off`i pääseda, kui ta kaotas kodus 28:33 Grankulla IFK-le. Puna ja Maasalu tabasid selles kohtumises neli, Varik kolm ning Tibar kaks korda.

Taavi Tibar
Taavi Tibar Foto: Siunto IF

«Kahjuks läks seekord nii, järgmise nädalaga saab hooaeg läbi,» ütles neljast eestla

sest kogenuim, Taavi Tibar. «Siuntio hooaeg pole kindlasti läinud plaanide kohaselt, sest klubi 100 aasta juubeli puhuks olid eesmärgid kõrged. Mängijate lahkumised, treenerivahetus, vigastused – kõik on mõjutanud meie tulemust,» arutles ta.

Aastaid Soomes ja Norraski mänginud 30-aastane Tibar arvas, et pronks olnuks Siunto IF-ile väga reaalne saavutus. «Soome liigas pole palju muutunud. Cocks kõnnib oma rada ja siis on suur punt võrdseid võistkondi, kelle hulgas võinuks meiegi olla ja medalitele mängida.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles