Laupäeval peetakse Lev Braschinsky mälestusturniir

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Kanepil õnnestus eelmisel aastal Lev Braschinsky mälestuseks peetud kiirmaleturniir võita juba teist korda.
Meelis Kanepil õnnestus eelmisel aastal Lev Braschinsky mälestuseks peetud kiirmaleturniir võita juba teist korda. Foto: Elmo Riig

Maleklubi CC Fellin korraldab laupäeval Viljandi Paalalinna koolis Lev Braschinsky mälestuseks kaheksanda kiirmaleturniiri.

Traditsiooniks kujunenud mõõduvõtt on leidnud kena koha Eesti malekalendris ning on juba seitsmel aastal teoks saanud märtsi keskel, umbes nädal enne malemeistri sünniaastapäeva, mis on 23. märtsil.

Eelmise aasta turniiri võitis suurmeister Meelis Kanep, kellele oli see teistkordne turniirivõit. Esimest korda õnnestus tal võidukas olla 2013. aastal. Võidukarikaga on koju läinud veel Siim Kanep, Sander Kukk, Aleksandr Volodin, Kaido Külaots ja Roland Berzinš.

Kell 11 Paalalinna koolis algaval turniiril mängitakse kaheksa vooru Šveitsi süsteemis ajakontrolliga 15 minutit pluss viis lisasekundit igal käigul mõlemale mängijale. Viljandimaa maletajatele on osavõtt tasuta.

Läinud aastal osales turniiril 66 mängijat, kelle hulgas oli silmapaistvalt palju lapsi ja noori. Nimekamatest mõttesportlastest tegid võitjaks tulnud Meelis Kanepi kõrval kaasa Tõnu Truus ja Sergei Neff ning paljud teisedki. Tavapäraselt oli mullu võistlustules Lev Braschinsky lapselaps Mark Braschinsky ning teist aastat osalesid turniiril tema pojad Ralf ja Roland.

23. märtsil oleks Viljandimaa nimekamate maletajate hulka kuuluv Lev Braschinsky saanud 95-aastaseks. Viljandi linn andis tunnustatud ja kauaaegsele õpetajale 2000. aastal elutöö preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles