Lossi tänavale planeeritakse autoliftiga neljakorruselist maja

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vanalinna parkimiskitsikusele pakub Lossi tänava hoone planeerija lahendust hoovipoolses küljes paikneva autoliftiga.
Viljandi vanalinna parkimiskitsikusele pakub Lossi tänava hoone planeerija lahendust hoovipoolses küljes paikneva autoliftiga. Foto: KAOS Arhitektid

​Viljandi vanalinna Lossi tänava ja Rubiini platsi vahele projekteeritav neljakorruseline hoone on pälvinud muinsuskaitseameti heakskiidu. Elanike autosid hakkab keldrikorruse parklasse viima lift, mille taolist Viljandis varem pole nähtud.

Linna peaarhitekt Olav Remmelkoor selgitas, et sealse hoonestuse kõrguse määrab teiselpool Lossi tänavat olev maja, mis on neljakorruseline. Tema jutu järgi on rajatavasse hoonesse planeeritud kümme korterit, mis asuvad kolmandal ja neljandal korrusel: üleval suuremad ja alumisel väiksemad. Esimene korrus hakkab olema äripindade päralt, teisele korrusele tulevad bürooruumid. 

Projekti lõpliku kinnitamiseni peaks olema Remmelkoore sõnul veel päris palju aega, kuid arendaja on muinsuskaitseametilt saanud esimese positiivse hinnangu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles