Viljandi eeskujulikud liiklejad said kiita

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri Viljandi politseijaoskonna patrullpolitseinikud Villi Peltser ja Janek Mõtsar ei märganud kontrollaktsiooni kestel ühtki turvavööta sõidukijuhti.
Lõuna prefektuuri Viljandi politseijaoskonna patrullpolitseinikud Villi Peltser ja Janek Mõtsar ei märganud kontrollaktsiooni kestel ühtki turvavööta sõidukijuhti. Foto: Marko Saarm

​Eile kontrollisid politseinikud kogu Eestis turvavööde kasutamist ning kohalikel patrullidel oli Viljandi autojuhtide kohta vaid kiidusõnu. Nimelt ei tabatud päeva vältel ühtegi turvavööta sõitvat juhti.

Teisipäeva keskpäeval Leola tänaval turvavööde kinnitamist kontrollinud patrullpolitseinikud Villi Peltser ja Janek Mõtsar tõdesid, et ühtki lahtist turvavööd polnud tolleks hetkeks neile silma jäänud. «Viljandi liiklejaid tuleb kiita, inimestel on turvavööd peal,» ütles Mõtsar.

Patrullpolitseiniku sõnul on positiivne, et inimesed on teadvustavad: turvavöö on tähtis nende endi ohutuse jaoks. Ta selgitas, et politseinikud ei kontrolli seda karistamise nimel, vaid ikka õnnetuste ennetamiseks. Samuti lisas ta, et iga kord trahvi ei tehtagi, vaid olenevalt olukorrast ja liiklejast võidakse piirduda ka hoiatusega. Mõtsar on oma sõnul märganud, et enamasti jääb inimestel turvavöö kinnitamata poes käies, näiteks tol hetkel, kui parklast välja sõidetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles