Cleveron ei tõtta Reinu karjamõisat lammutama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veel kümmekond aastat tagasi seisis vana karjamõis linna piiri ääres üsna üksikuna, siis nüüdseks on selle ümber kerkinud suur tööstuspark ning vanad hooned jäävad arengule ette.
Kui veel kümmekond aastat tagasi seisis vana karjamõis linna piiri ääres üsna üksikuna, siis nüüdseks on selle ümber kerkinud suur tööstuspark ning vanad hooned jäävad arengule ette. Foto: Marko Saarm

Viljandi servas kunagise Reinu karjamõisa maale parklat kavandav aktsiaselts Cleveron ei tõtta lähiajal vanu mõisamaju lammutama, sest praegu on ettevõtte juhtide fookus uue tehase rajamisel. Samas rõhutas ettevõtte omanik, et ruumiküsimus vajab endiselt lahendust ning hooned peavad praeguselt kohal kaduma.

Enam kui kuu aega tagasi asus Viljandi mõisa ajalugu uuriv restauraator Joosep Metslang otsima inimesi või ettevõtjaid, kes leiaksid raha, tahtmist ja sobivat kohta, kuhu viia 150 aastat vana palkmaja ja -ait. Ettevõtmise põhjuseks oli karjamõisa omanikuks saanud Cleveroni plaan kaks vana hoonet lammutada ning rajada nende asemele parkla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles