Ragnar Kaasik võitis Riias absoluutkaalus

, Tuleviku maadlusklubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Kaasik saavutas Riias peetud rahvusvahelisel turniiril täiskasvanute absoluutkaalus esikoha.
Ragnar Kaasik saavutas Riias peetud rahvusvahelisel turniiril täiskasvanute absoluutkaalus esikoha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maadleja Ragnar Kaasik pälvis Riias 14. korda peetud Paul Budovskise mälestusturniiril vabamaadluses täiskasvanute absoluutkaalus esikoha.


Peale Ragnar Kaasiku mahtusid rahvusvahelisel turniiril autasustatavate sekka kaks noorteklassis konkureerinud Viljandi klubi sportlast: Kert Kaljula teisena ja Kuldar Asu kolmandana.



Kaasik hindas võitu kergeks saagiks


Ragnar Kaasik tõdes, et vastased polnud Riias just kõige tugevamast puust.



«Väga tõsist rassimist polnudki,» lausus ta.



Võistlust alustas Kaasik 5:1 võiduga leedulase Romual-das Garkuls-Grinevicuse üle. Teises kohtumises alistus talle 0:7 kasahh Tair Sadykov ning poolfinaalis 1:6 lätlane Dmitrijs Mihailovs.



Ragnar Kaasiku finaalivastaseks osutus grusiinlane Mamuka Goksadze ning tolle seljatas ta ootamatult kiiresti.



Tuleviku klubi treener Aarne Kõiv nentis, et raskekaallase Ragnar Kaasiku edu taga on senisest tõsisem suhtumine treeningutesse. Nimelt treenib ta nüüd kuus korda nädalas.



Samas tõdes maadleja, et ta pole endale konkreetseid sportlikke sihte seadnud. «Praegu valmistun eelkõige novembris Viljandis peetavateks Baltimaade karikavõistlusteks,» lausus ta.



Noorteturniirilt hõbe ja pronks


Kert Kaljula pälvis Riia turniiril noorte konkurentsis teise koha kehakaalus alla 62 kg.



Ta alustas turniiri kaasmaalase Aavo Olgo seljatamisega ning võitis seejärel 5:1 leedulast Tomas Musteikist.



Kaks järjestikust võitu viisid noormehe finaali, kus ootas teda Euroopa kadettide meistrivõistluste kaheksanda koha omanik Titas Gricius Leedust. Põneva ja mõlemapoolsete võimalustega kohtumise lõpu oskas kogenum leedulane siiski oma kasuks kallutada.



Kuldar Asu tegi noorteturniiril kaasa kehakaalus alla 42 kg.


Kõigepealt võitis ta 3:1 leedulast Martynas Damidavi-ciust ja teises kohtumises seljatas lätlase Denis Agapitovsi. Poolfinaalis pidi ta paraku tõdema avaringis alistatud leedulase kaksikvenna Larynas Damidaviciuse 7:5 paremust.



Kaotusest hoolimata maadles Kuldar Asu enesekindlalt pronksikohtumises ning võttis 4:0 võidu leedulaselt Justinas Urbanavicuselt.



Märkimisväärse viienda kohaga lõpetas tugeva rahvusvahelise noorteturniiri Timur Uhek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles