Uus burksikunn on pukis

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Askeetlik söögisaal on Objekti ainus nõrk lüli, aga nii häid burgereid võib menetleda kas või ühel jalal seistes.
Askeetlik söögisaal on Objekti ainus nõrk lüli, aga nii häid burgereid võib menetleda kas või ühel jalal seistes. Foto: Üllar Priks

​Viljandis hiljuti avatud kiirtoidukohvikul Objekt paistab minevat hästi. Isegi nii hästi, et natuke hirmus hakkab. Räägitakse ju, et hamburger on kole rämpstoit, mis teeb kõigepealt lõua soustiseks, siis kere jämedaks ja lõpuks ajab lausa hauda. Objekti leti ääres seisavad enesetapjad lausa rivis.

Olgu kohe öeldud, et allakirjutanu on küll paks ja teinekord ka soustise lõuaga, aga selle arvustuse eesmärk pole kiirtoitu propageerida. Samas ei näe ma mingit põhjust hästi tehtud rooga tema nime pärast maha teha. Mis see hamburger siis õigupoolest muud on kui üks väga hästi tehtud võileib.

Kui oma hommikuse vorstisaia komplekteerib keskmine eestlane lössi vajunud säästusaiast, kananokkadest tehtud keeduvorstist ja toiduvärvidega kollaseks võõbatud margariinist, siis korralik burks pakub lisaks kuklile ja lihale suure portsu rohelist kraami. Kui me räägime normaalsest burgerist, pole muidugi mõtet võikuga saadavaid maitseelamusi üldse joonele panema hakata. Ja Objekti burgerid on ühed kuramuse head burgerid. Aga võtame järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles