Ümber Viljandi järve jooksu stardinimekirjas on 1700 osalejat

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aasta ümber Viljandi järve jooksu start
2017. aasta ümber Viljandi järve jooksu start Foto: Elmo Riig / Sakala

Ligi 1700 inimest on tänaseks teatanud oma osalemisest 1. mail asetleidval ümber Viljandi järve jooksul, mis saab tänavu teoks juba 89. korda.

Eesti vanima rahvaspordiürituse osalejate nimekiri täieneb talvisest ilmast hoolimata samas tempos nagu mullu ning ligi 1500 jooksjat ja 200 kepikõndijat on endale 1. maiks stardikoha juba lunastanud. Ka mullu oli märtsi keskpaigaks end jooksule kirja pannud ligi 1700 inimest. 1. maiks oli stardinumber enam kui 4000 osalejal.

Jooksu tõeline raudvara, 1958. aastast alates osalenud 84-aastane Benno Viirandi kavatseb tänavu startida juba 60. korda. Pikkade aastate jooksul on tal vahele jäänud vaid üks jooks, kui tal oli jalaluu murd.

1928. aastal sündinud ümber Viljandi järve jooksu korraldajad saadavad nimelise osalemiskutse kõigile meestele, kes on selle jooksu lõpetanud vähemalt 40 korda, ning kõigile naistele, kes on selle lõpetanud vähemalt 20 korral. Tänavu on niisuguseid mehi 29 ja naisi üheksa.

Viiendat aastat on ümber Viljandi järve jooksu üritused mitmel päeval. Juba 14. aprillil on kavas künnipäeva jooks. See treeningjooks annab hea võimaluse tutvuda järvejooksu raja seisukorraga. Osalejatelt tasu ei küsita, stardinumbreid ei väljastata, protokolli ei koostata ja võitjaid ei autasustata. Küll aga on rajal üks joogipunkt.

30. aprillil, päev enne suurjooksu, on Viljandi staadionil kavas lastejooksud ning pärast seda võistlevad koolid teatejooksus ümber Viljandi järve.

Ümber Viljandi järve jooksu start antakse Viljandi staadionilt tavapäraselt 1. mail kell 12. Tänavu kuulub jooks esimest korda Selveri linnajooksude sarja.

Jooksule saab end kirja panna veebilehel www.viljandijarvejooks.ee. Registreerimise kolmas voor, mil stardinumber maksab täiskasvanule 20 eurot ning alaealistele ja üle 60-aastastele 15 eurot, kestab 31. märtsini. Kepikõnnile saab end märtsis kirja panna 15 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles