Jahimehed: hunte on arvatavast poole rohkem

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundi käpajälg 2016. aasta novembris Holstre-Pollis
Hundi käpajälg 2016. aasta novembris Holstre-Pollis Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui ulukiseirajate arvates on äsja lõppenud jahihooaja järel Eesti metsades pisut üle 100 hundi, siis jahimeeste hinnangul on neid kaks korda rohkem.
 

Nagu ütles Eesti jahimeeste seltsi (EJS) pressiteate vahendusel seltsi tegevjuhi asetäitja ja riikliku suurkiskjate töörühma liige Andres Lillemäe, tundus juba hooaja alguses jahimeestele, et huntide arvukust on alahinnatud. Selleks et niisugust väidet kontrollida, korraldasid nad jaanuaris ja veebruaris üleriigilise arvukuse hindamise.

«Tulemused saime kätte märtsi alguseks ning praeguseks on need põhjalikult analüüsitud ja korrigeeritud. Hindamisel saime tulemuseks pisut üle 200 hundi, mis ületab ulukiseirajate hinnangut kaks korda,» märkis Lillemäe.

Jahimeeste hinnangul võisid arvukuse hindamise vead tulla sellest, et seda tehti enne lumikatte saabumist, mil ongi raske ulukeid täpselt lugeda. Nüüd, kui kogu Eestit katab lumi, on jälgede järgi huntide arvu kergem kindlaks teha.

EJS on valinud 2018. aasta teemaks «Jahindus on looduskaitse», millega juhib ühiskonna tähelepanu tänapäeva jahindusele ja uutele ülesannetele. Ta peab adekvaatset ulukite arvukuse hindamist üheks oluliseks teaduspõhise jahinduse alustalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles