Nädala õppetund. Panga raha on hästi kaitstud

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Millal te lugesite viimati uudist õnnestunud pangaröövist? Ilmselt mitte kuigi hiljuti. Ehkki filmides on panga rahast lagedaks varastamine üks levinumaid kuritegusid, üritatakse seda tänapäeval päris elus teha õnneks harva. Ja kui ka üritatakse, siis väga suure tõenäosusega läheb see luhta.

Seevastu sularahaautomaadi lõhkumise teel raha kättesaamise katsest võis lugeda Sakalast alles sel nädalal. Esmaspäeva öösel panid kaks maskides meest niisuguse automaadi Suure-Jaani Konsumi juures põlema. Ehkki politseipatrull jõudis sündmuskohale muljet avaldavalt ruttu, nelja minutiga, pääsesid röövlid minema. Põgenema olid nad siiski sunnitud ilma rahata. Niisiis ei läinud kurikaeltel ka seekord õnneks.

Huvitaval kombel on Suure-Jaanis ka varem üritatud pangaraha röövida: 2012. aasta 30. juuli öösel kärgatas pangaautomaadi juures pomm. Seegi ei aidanud kurjategijal eesmärki saavutada. Ta tabati järgmisel päeval Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles