Haiget tegev tõelisus suhkruvatise Disney Worldi kõrval

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motelli juhataja Bobby püüab Mooneele seletada, miks tolle emme endast väljas on.
Motelli juhataja Bobby püüab Mooneele seletada, miks tolle emme endast väljas on. Foto: Kaader filmist

Eesti kinodes jooksev «Florida projekt» («The Forida Project») pole kindlasti lihtsalt seeditavate filmide killast. Sean Bakeri lavastatud loo fookuses on teine Ameerika – inimesed, keda meile üldiselt Hollywoodi üleprodutseeritud linateostes ei näidata. Vähemalt mitte sellisel kujul. 

«Florida projekti» tegevus toimub kiirteeäärses motellis. Selliseid on Ühendriikides tuhandeid. Paljudes neist ei peatu enam ammugi turistid, vaid need on saanud koduks väliselt võimsa rahva vaesust kannatavale põhjakihile. Õnnetud elusaatused ja abitud püüded veel kuidagimoodi pinnal püsida ...

Nii on lood täiskasvanutega. Kuid sealsamas elavad ka lapsed – vahvad rüblikud, kes kondavad mahajäetud majades ja ostukeskuste ümber või kiusavad tollesama filmi tegevuspaiga keskmeks oleva, roosamanna karva võõbatud motelli juhatajat Bobbyt, keda kehastab William Dafoe. Tema, muide, nomineeriti selle rolli eest meeskõrvalosatäitja Oscarile. Paraku jäi tal see saamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles