Suusasari lõpetas traditsioonilise ühisstardiga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi suusasari lõppes kolmapäeval Holstre-Pollis peetud ühisstardiga sõiduga.
Viljandi suusasari lõppes kolmapäeval Holstre-Pollis peetud ühisstardiga sõiduga. Foto: Erakogu

Kolmapäeval lõppes Sakala suusaklubi korraldusel peetav Viljandi suusasari. Võistlejatele anti Holstre-Pollis ühisstart viiekilomeetrilisele sõidule. Vabas tehnikas peetud mõõduvõtul tegi õhtu parima tulemuse Indrek Hubel, kellele oli see kolmas etapivõit, mis tagas talle ka täiseduga koondvõidu.

Sarja viimasel etapil oli eri võistlusarvestustes rajal 28 suusatajat. Õhtu parimale, Indrek Hubelile, järges Ott-Jaanus Heile ja kolmandana Andrus Kasekamp, kes oli edukaim meeste 40+ klassi sõitja.

Naistest tegi kolmanda etapi parima tulemuse Greete-Liisa Toom, võistlusõhtu paremuselt teise ja kolmanda aja sõitsid välja N-16 klassi tüdrukud Anette Peltser ja Janeli Alliksaar. Viimasena nimetatud Sakala suusaklubi esindaja oli tänavuse sarja koondtabelis kõrgeima positsiooniga naissuusataja.

Suures koondtabelis kuuendale reale platseerunud Janeli Alliksaarest rea võrra alla poole jäi Greete-Liisa Toom, kelle selja taga oli kolmandana Anette Peltser.

Meeste koondtabeli kolm edukamat olid tänavu Indrek Hubel Viljandi suusaklubist, Sakala suusaklubi noortetreener Jaan Kallak ning Jaanus Johanson Viljandi Rattaklubist.

Ühtekokku teenis neljandat korda peetud Viljandi suusaraja eri võistlusklassides koondtabelisse punkte 44 osalejat.

Sarja kolmanda etapi protokolliga saab tutvuda siin ning 2018. aasta koondtabeliga siin ning eri vanuseklasside koondarvestusega siin.

Tänavuse sarja avaetapina oli Holstre-Pollis kavas sprint ning viimati ühisstardiga vabas tehnikas viiekilomeetrine distants, teine etapp oli veebruaris Viljandi terviserajal, kus võeti mõõtu klassikalises tehnikas eraldi stardiga sõidus.

Võistlussarja korraldaja Sakala suusaklubi eestkõneleja Silver Koovit tunnistas, et esialgu nagu varasematel aastatelgi kavandati neli etappi. «Kahjuks on lumevaesed talved meid muutnud ettevaatlikuks ning seetõttu otsustasime tänavu kolme sõiduga leppida. Loodetavasti on tulevikus talveilmad suusatamiseks soodsamad,» selgitas Koovit.

Korraldajate esindaja sõnul on varasematel aastatel küll etappide korraldamisse tulnud teha ridamisi muudatusi. Seni on õnnestunud kõik kavandatud võistlused ära pidada vaid korra.

«Eestimaa talved on sellised nagu nad on. Loodame, et järgmine aasta on lumisem ja sarja korraldamine lihtsam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles