Kaugelt tulnud vabatahtlikud hakkavad Viljandimaal kirikut taastama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1873. aastal ehitatud väärika Lalsi maakivist kiriku seisukord on avariiline. Katus on aastaid läbi sadanud, puidust kandekonstruktsioonid osaliselt hävinud ning laed kohati alla kukkunud.
1873. aastal ehitatud väärika Lalsi maakivist kiriku seisukord on avariiline. Katus on aastaid läbi sadanud, puidust kandekonstruktsioonid osaliselt hävinud ning laed kohati alla kukkunud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Mittetulundusühing Vanaajamaja jätkab eeloleval suvel rahvusvaheliste vabatahtlike abiga Lalsi kiriku katuse parandamist.

Mittetulundusühing Vanaajamaja jätkab eeloleval suvel rahvusvaheliste vabatahtlike abiga Lalsi kiriku katuse parandamist.

Möödunud aasta kevadsuvel pidasid rahvusvahelised vabatahtlikud Lalsi kiriku juures restaureerimistalgud, mille käigus restaureeriti kellatorn, alustati nelitise katusekonstruktsiooni puitosade vahetamisega ning parandati soklit ja kivitreppi. 22 vabatahtlikku panustasid sinna rohkem kui 1000 töötundi. Pärast restaureerimistalguid parandasid spetsialistid katuse karniisi ja vahetasid kellatorni katuse­pleki. Talgud toimuvad ka tänavu 4.–9. juunini. Käesoleval suvel pannakse rõhku puidutöödele ja katusekonstruktsioonide vahetusele. Viljandimaale on oodata umbes kahtkümmet vabatahtlikku Eestist ja välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles