Lilleäri õitseb ja kondiitritel on käed tööd täis

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Viljandi Piko lilleäris töötavad Jane Kruusmäe ja Merily Sankmann on täitnud letid värskete lilledega ning müügilauad on naistepäeval lookas. Valikust lähevad enim loosi tulbid ja roosid.
Osaühingu Viljandi Piko lilleäris töötavad Jane Kruusmäe ja Merily Sankmann on täitnud letid värskete lilledega ning müügilauad on naistepäeval lookas. Valikust lähevad enim loosi tulbid ja roosid. Foto: Marko Saarm

8. märts on tähtis päevakangelannadele ja kohalikele ettevõtjatele lilleäris. Nobedate näppude voor on tordiküpsetajatel.

«Naistepäev on tõesti aastas see päev, mil kõige rohkem ostetakse. Ettevalmistused hakkavad kaks nädalat varem ning plaanid ja tellimused tehakse vähemalt pool aastat enne,» rääkis osaühingu Rikets Hulgi juhatuse liige Riina Hermlin. Tema sõnul on märtsikuu müügi poolest aasta parim. «Kuna antud päevaks tehakse väga pikalt ettevalmistusi, siis kindlasti ei saa arvestada kasumit kuu, vaid aasta lõikes,» selgitas ta.

Merle Ohak osaühingust Uku Lilled tõdes samamoodi, et naistepäev mõjutab lillepoe tööd oluliselt, sest tähtpäevaks varem ette tellitud kauba kogus on märkimisväärselt suurem. «See on kiire ja rõõmsalt töine päev, kui kliente ja tellimusi jagub hommikust õhtuni,» selgitas ta. «Võib väita, see on lisaks emadepäevale üks tähtsaim päev aastas, kui kliendid ostavad tavapärasest rohkem lilli,» lisas Ohak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles