Ugala publikulemmik «Emadepäev» jõuab Soomes lavale

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto lavastusest «Emadepäev», vasakult – Jaana Kena, Triinu Meriste, Kadri Lepp, ja Terje Pennie
Foto lavastusest «Emadepäev», vasakult – Jaana Kena, Triinu Meriste, Kadri Lepp, ja Terje Pennie Foto: Gabriela Liivamägi

Ugala lavastus «Emadepäev» on võitnud paljude vaatajate südamed ning teatri kodusaali etendustele on raske pileteid saada. Publiku soe vastuvõtt ja hea sõna on levinud ka Soome ning nõnda on Ugala kutsutud osalema Espoo linnateatri Eesti nädalal. Ugala mängib «Emadepäeva» Espoos neljapäevast laupäevani kolm etendust.

Ugala teatri dramaturg Liis Aedmaa autorilavastuses katsutakse leida valemit, kuidas oma lastest korralikke inimesi kasvatada, seejuures ise mõistuse juurde jäädes. Sügavamad küsimused, millele lavastuses vastuseid otsitakse on: «Miks ma igal õhtul magama pean minema?», «Millal me kohale jõuame?» ja «Mida sa terve pika päeva kodus teinud oled?»

Lavastuses kohtutakse erinevate emade ja lastega, põrkutakse ootuste ja hinnangutega, vaadatakse tõtt õnne- ja süütundega ning proovitakse kõige selle juures hoida tempot, et jõuda etendusega lõpuni enne, kui heliseb telefon ja kostab küsimus: «Emme, millal sa koju tuled?»

Lavastaja Liis Aedmaa tunnistab et kõnealune lavastus on talle ja kogu trupile ääretult oluline ja armas. «Minul oli seda suur rõõm teha ja neljal imelisel naisnäitlejal on mõnus lust seda mängida. On suur au viia see üle lahe naabritele justkui naistepäevakingituseks,» lausus ta.

«Emadepäevas» on laval neli Ugala teatri naisnäitlejat, kes on ka ise emad: Terje Pennie, Kadri Lepp, Triinu Meriste ja Jaana Kena.

Ugala lavastus «Emadepäev» jõuab Espoo linnateatri Eesti nädalale Eesti kultuuriministeeriumi toetusel. Ugala teater on osalenud Espoo linnateatri Eesti nädalal ka varem, kui 2016. aastal mängiti Soomes Tanel Ingi lavastust «Amalia».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles