Videokokkuvõte: veehoidla jääkaanel kihutati võidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeval peetu Võhma lähedal võistlust jäärajal.
Vabariigi aastapäeval peetu Võhma lähedal võistlust jäärajal. Foto: Kuvatõmmis videost

SiimCo Videography on postitatund veebikeskonda YouTube kokkuvõtliku video vabariigi aastapäeval Viljandimaal Tipina veehoidlal peetud mootorrataste ja autode jäärajasõidu võistlustest «Võhma raba jäärada 2018».

SiimCo Videography on postitatund veebikeskonda YouTube kokkuvõtliku video vabariigi aastapäeval Viljandimaal Tipina veehoidlal peetud mootorrataste ja autode jäärajasõidu võistlustest «Võhma raba jäärada 2018».

Üks võistluse eestvedajatest Rauno Laur selgitas, et Võhma raba jäärajasõit sai alguse 1990. aastate lõpul, kui kohalikud mehed otsustasid proovile panna oma isiklikud Ladad ja Moskvitšid. Nendest sõbralikest mõõduvõtmistest kujuneski välja raba liiga. Igal masinal olid võrdsed rehvid ning sisseehitatud turvapuurid.

Laur selgitas, et vahepeal jäi asi soiku ning uus algus tehti viis aastat tagasi, kui hakati ühisstartide asemel korraldama ajasõite.

«Paar aastat nokitsesime vaikselt omaette, polnud toetajaid ega osalejaid mujalt maakondadest. Tänaseks on aga üritus kõvasti populaarsust kogunud, seda just tänu SiimCo videoklippidele ning toetajadki on meile abistavalt õla alla pannud,» kõneles Rauno Laur. Tema sõnul aitas seekord ürituse korraldamisele tõhusalt kaasa Suure-Jaani perearst Marika Teder ning diplomitega toetas vald, kellega loodetakse edaspidigi rohkem koostööd teha.

Sellel aastal oli võistlejaid kokku 55, alagruppe oli 6. 

Paremad

Võistlusklasside kolma paremat olid sellel korral

  • Noored: Henri Helü, Tom Adamson, Arko Marten Siim
  • Naised: Nele Helü, Liina Tikko, Piret Pärl
  • Tsiklid: Talis Kink, Elvis Burjev, Ermo Maanlaht
  • Mehed (esivedu): Hannes, Tom Adamson, Jaanus Laur
  • Mehed (tagavedu): Kardo Karu, Ruve Veski; Kalev Sengbusch
  • Mehed (nelikvedu): Jüri Lindmets, Arno Kiis, Villu

Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles