Peole sõidab ligi kaks tuhat osalejat

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Grauberg-Longhurst näitab peol kasutamiseks ja kaunistamiseks mõeldud istumisaluseid, mille valmistasid Suure-Jaani kangakudujad ja Olustvere maanaiste selts.
Kati Grauberg-Longhurst näitab peol kasutamiseks ja kaunistamiseks mõeldud istumisaluseid, mille valmistasid Suure-Jaani kangakudujad ja Olustvere maanaiste selts. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinnas 1.—3. juulini peetavale 11. noorte laulu- ja tantsupeole pääses Viljandimaalt 51 soovinud koorist 43, mis on peo Viljandimaa kuraatori Kati Grauberg-Longhursti sõnul suurepärane tulemus.

«Enamik kooridest jäi sõelale ning see annab tunnistust, et oleme olnud väga tublid,» rõõmustas Grauberg-Longhurst. «Kooride koosseisus sõidab meilt Tallinna 1159 inimest!»

Aprilli keskpaigas koolinoorte laulu- ja tantsupeo ülevaatusel üles astunud I—XII klassi tantsijate seast pääses 38 Viljandimaa rühmast edasi 23. Valituks osutunud orkestrite nimekiri polnud «Sakala» trükkimineku ajaks veel selgunud. Praegustel andmetel läheb Viljandimaalt peole üle 1700 inimese.

«Me oleme väga rahul,» kinnitas kuraator. «Tühjale kohale ei sünni muidugi midagi ning kõige selle taga on meie õpetajate pikaajaline tubli töö.»

Viljandimaalt kandideeris suurpeole 116 kollektiivi 2614 osalejaga. Sõelale soovis jääda 45 rahvatantsurühma, kuus võimlemisrühma, 51 koori, kolm orkestrit, kaheksa rahvamuusika- ja kolm rütmimuusikaansamblit.  

Laulupidu on saanud lahutamatuks osaks meie maa loost. 11. noorte tantsupeo lugu räägib aga sellest, kuidas igatsusest maailma näha saab tahtmine tagasi tulla ning kuidas üks noor inimene ilmas kasvades oma maa avastab ja siia tagasi ruttab.

Tantsurühmad ja koorid astuvad seekord üles ühel väljakul. Esitusele tuleb üle paarikümne uue muusikateose. Eraldi kavaga esinevad esimest korda rokkmuusikud, rahvalaulikud ja suur koond­orkester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles