Hooletuse tõttu imbus maja suitsu täis

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet tuletab kodanikele meelde, et siibrit ei tohi sulgeda enne, kui puud on täiesti ära põlenud, ning pärast ahju sulgemist on soovitatav ruume tuulutada. Pilt on illustratiivne.
Päästeamet tuletab kodanikele meelde, et siibrit ei tohi sulgeda enne, kui puud on täiesti ära põlenud, ning pärast ahju sulgemist on soovitatav ruume tuulutada. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Ööl vastu kolmapäeva kell 1.31 tuli häirekeskusele teade, et Viljandi vallas Välgita külas on elumajas suits.

Sündmuskohal käinud päästjad selgitasid, et ilmselt oli suits tuppa imbunud korstnalõõride tahmapõlengust ja vara suletud siibri pärast. Nad tegid elanikule ohutuse teemal selgitustööd ja nood lubasid korstnapühkija kutsuda.

Päästeamet tuletab kodanikele meelde, et siibrit ei tohi sulgeda enne, kui puud on täiesti ära põlenud, ning pärast ahju sulgemist on soovitatav ruume tuulutada. Vingugaasi ohtliku sisalduse aitab tuvastada vinguandur. Suitsuandur vingugaasile ei reageeri.

Tahkeküttel töötavatest kütteseadmetest tuppa imbunud vingust saadud mürgistusse suri eelmisel aastal Lõuna-Eestis neli, kogu Eestis viis inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles