Katsetamisfaasis katlamaja tikub ülemäära suitsema

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiratsi uues katlamajas katsetatakse erineva niiskussisaldusega hakkpuidu ja turba põlemisprotsessi ning häälestatakse seadmeid. Selle käigus on ümberkaudsetesse majadesse jõudnud häirivalt palju suitsuhaisu.
Viiratsi uues katlamajas katsetatakse erineva niiskussisaldusega hakkpuidu ja turba põlemisprotsessi ning häälestatakse seadmeid. Selle käigus on ümberkaudsetesse majadesse jõudnud häirivalt palju suitsuhaisu. Foto: Marko Saarm

​Viiratsilastel on olnud viimastel kuudel muret häälestamisjärgus uue katlamajaga, mille korstnast on tõusnud ootuspärasest rohkem suitsu. Küttefirma ei salga probleemi ja palub kohalikelt inimestelt vabandust, kuid ühtlasi loodab ta nende kannatlikkusele.

Nagu ütles hakkpuidul ja turbal töötama hakkava katlamaja kõrval elav Viljandi vallavolikogu esimees Kaupo Kase, puudutab mure eeskätt rajatise läheduses asuvaid maju, kuhu on alates detsembrist, mil soojafirma Adven Eesti alustas eri kütuste katsetamisega, mitmel korral jõudnud nõnda palju haisu, et see on pannud inimesi nii ettevõtte kui vallavalitsuse poole pöörduma.

«Ettevõte on reageerinud teadete peale üsna kiiresti, selles mõttes ei ole talle midagi ette heita,» märkis Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles