Kui prokurör laulu lahti lööb

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaisa ja lapselapsed. Süntesaatori taga on Joanna Marie ning põlvedel istuvad Johan Gustav ja Jakob Tobias.
Vanaisa ja lapselapsed. Süntesaatori taga on Joanna Marie ning põlvedel istuvad Johan Gustav ja Jakob Tobias. Foto: Marko Saarm

Enamik viljandlasi teab Kalle Jentsi kui üht meie linnapead. Sel peaaegu 40 aastat tööpõldu kündnud mehel on aga olnud märksa rohkem ameteid. Ning kõiki noid argiseid ettevõtmisi on alati saatnud kirg pillimängu ja hea muusika vastu.

Jents on põline mulk: ta sirgus inimeseks ja tegi helimaailmaga tutvust Karksi kandis. Pärast Karksi-Nuia keskkooli lõpetamist suundus ta Tartusse juurat õppima ning oma esimese tööotsa sai Viljandi prokuratuuri uurijana. Sealt edasi tuli abiprokuröri amet. Seejärel töö Halliste sovhoosi juristina. «Seal oli töö hoopis rahulikum, palk aga oluliselt suurem,» ütleb praegu Hetika trükikoda pidav Jents muiates. 

Peagi tulid murrangulised ajad, algas laulev revolutsioon. Eneselegi ootamatult valiti Jents Sakalamaa Rahvarinde etteotsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles