Galerii pakub maalimise isemoodi sammukest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus «Maalimise isemoodi sammuke» avatakse linnagaleriis reedel.
Näitus «Maalimise isemoodi sammuke» avatakse linnagaleriis reedel. Foto: Viljandi kultuuriakadeemia

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala töödest on saanud kokku näitus «Maalimise isemoodi sammuke», mis avatakse Viljandi linnagaleriis reedel kell 16.30.

Näitusel on kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala tänavu lõpetava 11. lennu viimasel semestril maaliaines tehtud kompositsioonid. Töödes on kasutatud kangavärve ja värvilist kangast. Peamine eesmärk oli katsetada, kas ja kuidas saab tekstiiliga maaliliselt komponeerida. Siit ka vihje näituse pealkirjas – see ei ole tavapärane maalinäitus, vaid isemoodi loominguline eksperiment.

Galeriis annavad tooni suuremõõtmelised värviküllased tekstiilist teosed, mis loovad maalilisi visuaale. Näituse pani kokku õppejõud ja Viljandi üks hinnatumaid kunstnikke Kersti Rattus.

«Maalimise isemoodi sammuke» jääb linnagaleriisse vaadata 6. aprillini. Galerii asub Viljandi linnaraamatukogu majas ning on argipäeviti avatud kella 10–19 ning laupäeviti kella 10–15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles