Sassis suhete klaarimiseks läks politsei abi vaja kuuel korral

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud pidid nädalavahetusel kuus korda käima klaarimas inimeste vahel tekkinud tülisid ning kolm tülitsejat pidid end politseimajas kaineks magama.
Politseinikud pidid nädalavahetusel kuus korda käima klaarimas inimeste vahel tekkinud tülisid ning kolm tülitsejat pidid end politseimajas kaineks magama. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandimaa politseinikel tuli lõppenud nädalavahetusel lahendada mitu kakluseks paisunud tüli ning kolm meest tuli rahunemiseks viia politseimajja kainenema.

Reede õhtupoolikul hakkasid ühes Suure-Jaani eramajas koos viina võtma 75-aastane isa ja tema 49-aastane poeg. Kahe mehe vahel pikalt kestnud tüli võttis tol õhtul sedavõrd äkilise pöörde, et 75-aastane joobes mees ähvardas poja elu kallale tikkuda. Korrakaitsjate saabumisel mehed küll rahunesid, ent mõlema turvalisuse tagamiseks viisid korrakaitsjad mehed sel õhtul arestikambrisse kainenema. 

Sama päeva õhtul käisid politseinikud sõpru lepitamas ka Viljandis ühe Reinu tee korteris, kus omavahel tülli pööranud naabrite madin kasvas sedavõrd hoogsaks, et mehed üheskoos trepist alla kukkusid.

Riidu läinud meeste marrastusi kutsuti plaasterdama kiirabi ning haiglasse polnud neid vaja viia. Politseinikud vestlesid mõlema mehega, misjärel nad kiirelt maha rahunesid ja omavahel asjad selgeks rääkisid. Et kummalgi teineteise suhtes pretensioone ei olnud, jäid nad oma kodudesse.

Laupäeva õhtupoolikul kella 19.30 ajal sai politsei väljakutse Võhmasse, kus oli poja ja vanemate vahel puhkenud olmetüli. Sündmuskohal selgus, et 27-aastasel alkoholi tarvitanud mehel oli peres kasvava koera kantseldamise pärast tekkinud sõnavahetus oma vanematega.

Et sõnad perepoja arvates enam oma eesmärki ei saavutanud, läks ema ja tema vahel kergeks rüseluseks. Kähmluses keegi viga ei saanud, ent purjus perepoeg sõitis sel õhtul politseibussis arestikambrisse välja magama.

34-st nädalavahetuse väljakutsest oli koguni kuus seotud koduvägivallaga. Lisaks sassis sõbra- ja peresuhetele jagus politseile nädalavahetusel ka mitu teadet öörahu rikkumistest ning teelt välja sõitnud masinatest. Ükski inimene kraavi sõitnud autodes viga ei saanud.

Arestikambrisse toimetas politsei kolme päeva jooksul kaks inimest. Reedest pühapäevani sai politsei alkomeetrisse puhuda 149 inimest, neist üks oli enne rooli asumist alkoholi manustanud sellises koguses, mis andis välja kriminaalse joobe. Tema viidi arestimajja. 

Kolme päeva jooksul tabati veel neli kiirust ületanud roolikeerajat ning kolm turvavööta sõitnud juhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles