Suure-Jaanis on pangaraha rünnatud varemgi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal rünnati Suure-Jaani Konsumi juures asuvat pangaautomaati ööl vastu 30. juunit. Toona oli seal Swedbanki automaat.
2012. aastal rünnati Suure-Jaani Konsumi juures asuvat pangaautomaati ööl vastu 30. juunit. Toona oli seal Swedbanki automaat. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ühel 2012. aasta suveõhtul kärgatas Suure-Jaanis Swedbanki pangaautomaadi juures isetehtud pomm ning toona 30-aastane Silver üritas seejärel ligi pääseda automaadis olnud 120 000 eurole.

Isetehtud lõhkeseadeldis tegi Suure-Jaani Konsumi peasissekäigu kõrval olnud  automaadile küll ligi 10 000 euro ulatuses kahju, aga rahani varas ei jõudnud. Enne politseinike saabumist mees põgenes, aga ta tabati järgmisel päeval Põlvamaal.

Algselt kahlustas politsei, et Silveril oli ka kaasosaline, aga selle mehe seotust kuriteoga ei suutnud süüdistaja kohtule tõestada ja nii läks ta pangaautomaadi purustamise eest üksi kolmeks ja pooleks aastaks vangi. Lisaks pandi talle kohustus tasuda pangale tehtud kahju ja lisaks 5524 eurot kohtukulusid. Rünnakuks kasutatud Audi konfiskeeriti.

Kuriteo toimepanemisele viitasid noormehe juhitud sõidukist leitud gaasiballoon, pingemuundur ja juhtmed, mille abiga oli spetsialistide hinnangul võimalik pangaautomaadi juures kärgatus korraldada. Lisaks kinnitas ekspertiis, et sündmuspaigalt leitud rehvijäljed võisid olla tekitatud tema käsutuses olnud Audiga.

Sama mees koos kolme kaaslasega mõisteti pangaautomaatide ründamises ja sealt raha varastamises süüdi juba paar aastat varem. Nimelt õnnestus tal 2008. aastal varastada mõnekuise vahega üle 300 000 krooni Nõos ja Rõuges olnud sularahaautomaatidest.

2010. aastal jõustunud kohtuotsusega määrati ka toona Silverile kolme aasta ja kuue kuu pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles