Väljub ekspress «Tähelend»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli  The Space Travellers (kosmoserändurid) muusikud laulja Claudia Solal, tšellist Didier Petit ja löökpillimängija Philippe Foch viivad publiku rännule galaktika äärealadele.
Ansambli The Space Travellers (kosmoserändurid) muusikud laulja Claudia Solal, tšellist Didier Petit ja löökpillimängija Philippe Foch viivad publiku rännule galaktika äärealadele. Foto: Eric Favrelière

Teisipäeval, 6. märtsil kell 19 algab pärimusmuusika aidas muusikaline retk universumisse, saatjaks kosmoserändurid Prantsusmaalt eesotsas karismaatilise tšellisti, helilooja ja vokalisti Didier Petit´ga. Muusik on Viljandis varem esinenud kaks korda – esmakordselt 2004. aastal kultuurimajas toimunud tromboonivirtuoosi Yves Robert Trio koosseisus ja 2011. aastal restorani Centum kontserdil «Dadaistlik kabaree» koos lauljatar Lucia Regioga. 

Seekordse ansambliga The Space Travellers viivad laulja Claudia Solal, tšellist Didier Petit ja löökpillimängija Philippe Foch meid rändama galaktika äärealadele ja linnutee sügavustesse. See Prantsusmaa juurtega džäss on inspiratsiooni saanud kosmoseteadusest – inimkonna plaanist taas Kuud külastada ja esimestest sammudest Marsil. Unistuslik muusikaline universum vormub Claudia Solali soojast häälest, instrumentide inspireerivast helikeelest ja trio erilistest kompositsioonidest. Kosmoserändurite muusika ootab avastamist nagu uued planeedidki.

Kontsert teostub koostöös Prantsuse Instituudi ja Vapaat Äänet agentuuriga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles