Sakala ajakirjanik võitis parima uudisloo preemia

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala ajakirjanik Katariina Krjutškova pälvis Eesti ajalehtede liidu maakonnalehtede žürii antud parima uudise preemia.
Sakala ajakirjanik Katariina Krjutškova pälvis Eesti ajalehtede liidu maakonnalehtede žürii antud parima uudise preemia. Foto: Erakogu

Täna valis Eesti ajalehtede liidu maakonnalehtede žürii välja Tallinnas toimunud pressipeol eelmise aasta parimad lood ning Sakala oli esindatud nii parima uudise, olemusloo kui arvamusloo kategoorias. Uudise kategoorias võitis Sakala ajakirjanik Katariina Krjutškova preemia Sakalas ilmunud lugudega «Endine Võhma pearaamatupidaja maksis linna rahaga oma arveid» ja «Raamatupidaja lubab raha võimalust mööda tagasi maksta», «Võhma linnapea: endine pearaamatupidaja maksis linna rahaga kosmeetikafirma arve» ning looga «Koristage ära see kaamera siit!».

Uudise kategooria nominendid olid lisaks Katariina Krjutškovale veel Erik Gamzejev Põhjarannikus 16. septembril ilmunud looga «Näitemäng «Kuidas Kohtla-Järve Solovjovilt raha tagasi küsib»» ning Urmas Lauri Lääne Elus 24. mail ilmunud looga «Minister Korb rakendati Haapsalu valimisvankri ette».

Lisaks uudise kategooriale oli teinegi Sakala ajakirjanik Margus Haav nomineeritud arvamuslugude kategoorias.

Arvamuse nominendid olid Margus Haav Sakalas 28. detsembril ilmunud looga «Reaalsusekontroll ehk Mis on ühist biitlite trummaril ja Viljandi vallavanemal», Erik Gamzejev Põhjarannikus 4. oktoobril ilmunud looga «Teadliku valega võimule», Birgit Itse Järva Teatajas 1. augustil ilmunud looga «Kas oma lapse alastust peab kõigile näitama?» ja Aime Jõgi Tartu Postimehes 19. detsembril ilmunud looga «Heategev kuulutus veereb mööda maad otsekui lumepall».

Olemusloo nominendid olid Katariina Krjutškova Sakalas 9. novembril ilmunud looga «Eesti rekordkurjategija: ma ei oska varastada» ja 23. novembril ilmunud looga «Eesti rekordkurjategija: kas süsteemi ohver või osav manipulaator», Aime Jõgi Tartu Postimehes 2. novembril ilmunud looga «Lõuna-Korea professor maalib Tartust mõtlemapaneva pildi», Anu Viita-Neuhaus Virumaa Teatajas 11. märtsil ilmunud looga «Sinuga on nüüd p…, EIT!» ning Anne Põder Järva Teatajas 23. detsembril ilmunud looga «Lapsed mahuvad vanemate kingadesse, kuid ei taha käia nende jälgedes».

Iga žanrikategooria parim kirjutis pälvis 1000 euro suuruse preemia.

Eelmisel aastal jõudis Sakala parimate sekka maakonnalehe uudise, maakonnalehe arvamuse, uudisfoto ning aasta ajakirjaniku kategoorias. Võit tuli Rannar Rabale parima uudise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles