Kodus alajahtunu vajas haiglaravi

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüma täiskasvanute turvakodu on viimaseid päevi lahti, aga kõige suurema külmaga otsis sealt öömaja vaid üks inimene.
Tüma täiskasvanute turvakodu on viimaseid päevi lahti, aga kõige suurema külmaga otsis sealt öömaja vaid üks inimene. Foto: Marko Saarm

Üldiselt muretsetakse külmal ajal kodutute pärast, kuid miinuskraadid võivad liiga teha ka neile, kes elavad oma kodus. Just sealt toodi 1. märtsil Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonda alajahtumise tunnustega 88-aastane naine.

Kiirabiga haiglasse jõudnud  proua on praegu siseosakonnas ravil. Ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemarsti Mati Kallase sõnul võib tõepoolest osutuda raskeks olukord, kus inimesel on palju haigusi ja ta pole võimeline tuba kütma. 

Kallas selgitas, et alajahtumisega on tegemist, kui kehatemperatuur langeb alla 35 kraadi ja hakkab kahjustama siseorganite tööd. Kui varasematel aastatel on suurte külmadega jõudnud erakorralise meditsiini osakonda ka lokaalsete külmakahjustustega inimesi, kel on näiteks sõrmed või varbad on ära külmunud, siis tänavu pole selliseid juhtumeid arsti sõnul Viljandimaal teada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles