Perekeskne tippsportlane

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algo Kärp
Algo Kärp Foto: Kristi Markov

Äsja naasis Viljandimaa suusataja Algo Kärp teiselt poolt maakera Lõuna-Koreast Pyeongchangist oma kolmandatelt taliolümpiamängudelt 50-kilomeetrise klassikaetapi 17. kohaga. Öeldakse, et kolm on kohtu seadus. Ka Kärbi elus on number kolm tähenduslik: tema sünnipäev on 13. kuupäeval, tal on kolm õde-venda ja oma peres kannab ta hoolt kolme inimese eest, ta läks suusa­trenni kolmandas klassis ning pärast kolmandaid olümpiamänge ronib ta olümpiakarussellilt maha.

Algo Kärbile mõeldes on tore manada korraks võrdluseks silme ette tema «nimekaim», Eesti metsade väike kiskja – liiguvad ju mõlemad lumise metsa vahel kärmelt paaristõugetega. Lähedased tõid aga teda iseloomustades esmalt välja tema perekesksuse.

«Algo on hästi suure südamega ja väga hea isa,» õhkas abikaasa Viivika Eljand-Kärp, kes kasvatab koos temaga Otepääl kahte poega, kuueaastast Kristoferi ja kolmeaastast Kasparit. «See võib kõlada küll irooniliselt, sest enamiku aastast pole ta ju kodus, aga kui ta on kodus, on ta täiel määral isa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles