Tarvastust maailma tippude sekka

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Islandil Kirkjufelli mäest tehtud foto jõudis 320 000 võistlustöö hulgas 50 parema sekka.
See Islandil Kirkjufelli mäest tehtud foto jõudis 320 000 võistlustöö hulgas 50 parema sekka. Foto: Hendrik Mändla

Aasta tagasi maailma ühel suuremal fotovõistlusel Eesti kategoorias kolmanda koha saanud Tarvastu küla mees Hendrik Mändla tegi tänavu suure hüppe edasi ja jõudis maailma 50 parema sekka.

Mullu novembris reisis ta Islandile, et minna Kirkjufelli mäele. Öise maastiku jäädvustamisele keskendunud fotograaf lootis mäge pildistades näha ka virmalisi, kuid pilvisel hilisõhtul taevas värvidemängu polnud. Mändla veetis mäge jäädvustades paar tundi ning avastas alles hiljem pilte üle vaadates, et mäe kohale on pilved moodustanud spiraali.

Ühele maailma mainekamale fotovõistlusele «Sony World Photography Awards» esitas Mändla mitu tööd, aga just see Kirkjufelli foto valiti välja ning jõudis enam kui 320 000 foto seas 50 parema sekka. Võitjate väljakuulutamine seisab veel ees. Kuu aega tagasi sai Mändla kinnituse, et tema on 50 seas, aga rohkem infot tal ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles