Eriti kopsakas raamatusari alustas ilmumist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue raamatusarja esimese teose «Eesti riigi 100 aastat» esitlusel oli kohal ka president Kersti Kaljulaid. Autogramme jagab üks autoreid Mart Laar.
Uue raamatusarja esimese teose «Eesti riigi 100 aastat» esitlusel oli kohal ka president Kersti Kaljulaid. Autogramme jagab üks autoreid Mart Laar. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Vahetult enne vabariigi aastapäeva sai valmis raamatusarja «Eesti Vabariik 100» esimene väljaanne, ajaloolaste Mart Laari ja Toomas Hiio «Eesti riigi 100 aastat». Kokku ilmub sarjas järgmise poolteise aasta jooksul 44 raamatut.

Sarja toimetab ja annab välja Eesti Meedia kirjastus Post Factum. Teoste teemad ja autorid valis riigikantselei määratud kolleegium, kuhu kuuluvad Aleksei Lotman, Mart Orav ja Peeter Saari. Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud teosed avavad riigi viimase sajandi arengulugu.

«Raamatusari valgustab 44 eriilmelise teosega Eesti eri valdkondade arengulugu viimase 100 aasta jooksul. Sarja haare on tõesti väga lai, meditsiinist kultuuri ja moeni, ning teemadest kirjutavad oma valdkonna tõelised eksperdid,» sõnas riigikantselei EV100 juht­rühma liige Tiit Pruuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles