Kolmest paksust naisest sai alguse kaalukas festival

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kolm paksu» jõudis taas lavalaudadele kümme aastat pärast esimest festivali. Proovisaalis on pildile jäänud Tiina Sombri (esiplaanil), Irene Artma, Rita Oja, Aili Kiin ja Külliki Asu.
«Kolm paksu» jõudis taas lavalaudadele kümme aastat pärast esimest festivali. Proovisaalis on pildile jäänud Tiina Sombri (esiplaanil), Irene Artma, Rita Oja, Aili Kiin ja Külliki Asu. Foto: Elmo Riig

​Viljandis käib praegu juba 20. õpetajate teatrifestival «Sillad». Selle sünniks andis algtõuke Reet Sinimaa dramatiseeritud «Polkovniku lesk», mis toodi lavale 1993. aastal toonase Viljandi 4. keskkooli (praegu Kesklinna kool) kooliteatri 20. aastapäevaks.

Juhan Smuuli originaaltekstist erinevalt oli laval korraga seitse leske, lisaks muidugi Autor ja Remark.

Järgmine suurem ülesastumine oli lavastusega «Saleduskuur Antibesis». Kui meie õpetajatest näitlejad võtsid nõuks mängida seda Ave Alavainu William Somerset Maughami novelli põhjal dramatiseeritud näitemängu, mis rahvasuus sai tuntuks rohkem pealkirja «Kolm paksu naist» all, siis vaevalt mõtlesid nad sellele, et lool võiks olla nii pikk ja edukas tulevik. Sellega esineti Eestis ligi 30 korda ja korra ka Soomes Porvoos. Värvikamad esinemised olid Pirital kaalujälgijatele, Tallinna Õpetajate Majas väikeettevõtete assotsiatsioonile ning Pirital klubis Dekoltee parima kaalujälgija valimisel 1. aprillil 1997.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles