Mõrvas süüdistatav tunnistab end süüdi kraad kergemas kuriteos

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrvas kahtlustatav Tairo Poopuu toodi esimeseks kohtuistungiks Viljandi kohtumajja.
Mõrvas kahtlustatav Tairo Poopuu toodi esimeseks kohtuistungiks Viljandi kohtumajja. Foto: Elmo Riig

Pärast kohtus süüdistuse ärakuulamist eitas 22-aastane Tairo Poopuu enda süüd mõrvas. Kaitsja hinnangul on Poopuu puhul tõendatud 17-aastase neiu surma põhjustamine, süüalune ise tunnistas end süüdi tapmises.

Mõrv on raskeim isikuvastane kuritegu ja selle eest võib kohus määrata kuni eluaegse karistuse. Tapmine tooks kuue kuni 15-aastase vangistuse. Surma põhjustamine on veel eraldi paragrahv, mille eest saaks kohus määrata kuni kolme aasta pikkuse vangistuse.

Viljandi kohtumajas Tairo Poopuu üle peetav kohtuprotsess jätkus reedel ning esimesena esitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Marja-Liina Talimaa avakõnes süüdistusest kokkuvõtte ning andis ülevaate kohtus esitatavatest tõenditest, mis kinnitavad kuriteo toimepanemise asjaolusid. Prokuratuur on seda meelt, et mees tuleks süüdi mõista mõrvas ja vägistamises.

Kaitsja vandeadvokaat Sirje Must leidis avakõnes, et tema kaitsealuse osas on tõendatud kannatanu surma põhjustamine, kuid ülejäänud süüdistus ei ole tõendatud. Süüdistatav ütles, et süüdistus on talle arusaadav ja ta tunnistab end süüdi osaliselt ehk tapmises. Vägistamises ta end süüdi ei tunnistanud.

Reedesel kohtuistungil uuritakse kirjalikke tõendeid ning kuulatakse üle tunnistajaid ja kannatanu, kelleks on tapetud neiu ema. Kohtuistung on planeeritud veel viiele päevale kahel järgmisel nädalal. Kui asja arutamine kulgeb plaanipäraselt, toimub kohtuvaidlus 19. märtsil.

Kohtuistung on kannatanu huvides ja süüdistatava eraelu kaitseks kinnine, avalik on vaid kohtulahendi kuulutamine.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi kutsus süüdistatav eelmise aasta 10. juuni kesköö paiku endaga kohtuma tuttava 17-aastase neiu. Koos sõideti Viljandi järve ääres asuva puhkekoha juurde, kus noormees neiule kallale tungis ja ta vägistas. Süüdistuse järgi pigistas ta vägistamise käigus neiut kätega kõrist, kuni viimane suri. Kägistamise eesmärk oli süüdistuse järgi vägistamise hõlbustamine ja selle hilisem varjamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles