Tipptegijad toovad Viljandi laululaval publiku ette maailma esimese džässooperi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus, mille pealkiri kõlab eesti keeles «Carmen armastab džässi», sünteesib žanre ja stiile ning toob lavale korraga laulvad ja tantsivad tegelaskujud. Lavastuse muusikalisest poolest andsid neljapäeval Viljandis pressikonverentsil aimu tegijad ja korraldajad, koreograaf-lavastaja Marina Kesler teiste hulgas.
Lavastus, mille pealkiri kõlab eesti keeles «Carmen armastab džässi», sünteesib žanre ja stiile ning toob lavale korraga laulvad ja tantsivad tegelaskujud. Lavastuse muusikalisest poolest andsid neljapäeval Viljandis pressikonverentsil aimu tegijad ja korraldajad, koreograaf-lavastaja Marina Kesler teiste hulgas. Foto: Elmo Riig

Eesti Kontsert koos Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja Sakala keskusega toob Viljandis hansapäevade osana lavale Georges Bizet’ ooperi «Carmen» džässarranžeeringus. Etendust mängitakse 2. juuni õhtul Viljandi laululaval

«Võib öelda, et see on ettearvamatu eksperiment, et luua täiesti uus versioon ja emotsioon,» rääkis Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten. «See on arvatavasti esimene džäss­ooper maailmas. Mütsi ei julge küll ära süüa, džässi ja ooperit on varem ka miksitud, aga täismahus džässooperi kohta ei oska tõesti näiteid tuua. Idee on julge igal juhul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles